Wat is een resistance band?

1

Een resistance band is niet geheel verrassend de benaming van een weerstandsband in het Engels. Het is een perfect hulpmiddel om te trainen met een kleine kans om je gewrichten te overbelasten en geblesseerd te raken. De resistance band is zeer compact, is gegarandeerd effectief en onder meer te gebruiken bij Pilates, rek- en strekoefeningen en zeker voor krachttraining. Een resistance band workout is de beste workout die je kunt wensen.

Voeg weerstand toe aan je dagelijkse training

Qua uitstraling heeft de resistance band veel weg van een fietsband. Wat ze gemeen hebben is het sterke rubber waarvan de resistance set gemaakt is. De weerstandsband blijft sterk, ook als de band volledig uitgerekt wordt. Door gebruik te maken van een weerstandsband kun je extra weerstand toevoegen aan je dagelijkse trainingen. Met de weerstandsband maak je de trainingen op een verantwoorde wijze net even zwaarder. Neem de biceps curl bijvoorbeeld, die maak je met behulp van de resistance band oefeningen zwaarder. Hierdoor kun je bepaalde spiergroepen nog effectiever trainen.

Zo bouw je eenvoudiger weerstand op

In feite is het werken met de resistance band vrij eenvoudig. Het is een kwestie van hoe hoger jij de arm hebt hoe meer weerstand je ervaart. In jargon wordt dit we progressieve weerstand genoemd. Met progressieve weerstand is het bewezen eenvoudiger om de spieren op te bouwen, zoals je met een dergelijke oefening en met behulp van de band ook meer en sneller vet verbrandt.

Welke resistance band bij welke oefening hoort

Een resistance band heb je in verschillende uitvoeringen, en daar zit altijd een geschikte uitvoering voor jou bij. Vaak kun je nog kiezen voor een band of een tube, maar wat je ook kiest, je kiest altijd de goede vanwege de codering die gebruikt wordt. Aan de codering in de vorm van een kleur kun je namelijk precies aflezen welke oefeningen je met welke kleur band kunt doen. Zo voorkom je overbelasting bijvoorbeeld en gebruik je dus altijd de goede band voor de oefeningen. Zo voorkom je dus ook nadrukkelijk de kans op blessures.

Lees tip:  EA SPORTS FIFA 20 IS VANAF VANDAAG WERELDWIJD VERKRIJGBAAR, KEERT MET NIEUWE GAME MODE VOLTA FOOTBALL TERUG NAAR DE STRAAT

De band is bewezen effectief en maakt dat je snel progressie boekt

Hoewel er aanvankelijk wat vreemd tegen de weerstandsband werd aangekeken, is het nut ondertussen al lang en breed bewezen. Aan de aankoop van de weerstandsband kleven eigenlijk alleen maar voordelen. Zo is de band prima draagbaar en neem je de band heel simpel in je koffer of je tas overal mee naar toe. Zo kun je overal met de  band sporten. Nog een groot voordeel is de betaalbaarheid, want de resistance band is niet duur en dus ook gemakkelijk te vervangen. Vergelijk de band maar eens met halterstangen, die toch aanzienlijk duurder zijn. Grootste voordeel is echter de effectieve wijze waarmee je werkt aan meer spieren en spierkracht. Met andere woorden; de weerstandsband is perfect als jij snel meer spieren, een betere balans en een betere coördinatie wilt krijgen. Zeker weten dat je dit met de weerstandsband snel en op verantwoorde wijze lukt. Het is dus geen slecht idee om dit artikel te bestellen. Wil je meer weten over de voordelen van … voor jou? Neem een kijkje op de website.1 gedachte over “Wat is een resistance band?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.