7 tips voor je voetbalreis naar FC Barcelona

Wanneer men het heeft over de grootste voetbalclubs ter wereld heeft, dan wordt FC Barcelona vaak als één van de eerste clubs genoemd. Geheel onterecht is dit natuurlijk niet gezien de goedgevulde prijzenkast. Daarnaast is er altijd al bepaalde link geweest tussen Nederlanders en FC Barcelona. In verleden waren grote Nederlandse voetballers zoals Johan Cruijff, Ronald Koeman en de gebroeders de Boer actief in het ‘Blaugrana’. Vooral de invloeden van Cruijff zijn nog steeds goed terug te zien bij de club. Afgelopen zomer is Frenkie de Jong toegevoegd aan de selectie. In zijn eerste trainingsweken maakte hij al grote indruk op zijn teamgenoten. Een voetbalreis naar FC Barcelona is dus zeker de moeite waard.

Natuurlijk heeft Barcelona naast voetbal nog veel meer te bieden. Hieronder enkele tips om een onvergetelijke voetbalreis naar Barcelona te beleven!

Boek een dag extra

Uit eigen ervaring weten wij dat een 3-daags verblijf in Barcelona vrij kort is. Dit komt vooral omdat Barcelona naast het voetbal nog zoveel meer te bieden heeft zoals het Sagrada Familia en de vele andere  door Gaudi ontworpen bezienswaardigheden. Daarnaast is het qua reizen toch wat meer ontspannen om 4 dagen te verblijven. Mocht de heenvlucht bijvoorbeeld vertraging hebben, dan is er nog steeds geen haast en vliegwerk nodig om tijdig bij de wedstrijd te zijn.

Stadiontour in Camp Nou

Naast een bezoek aan een wedstrijd van Barcelona is een stadiontour ook zeker een aanrader. Met deze tour worden locaties in het stadion aangedaan waar de gewone toeschouwer normaal gesproken niet mag komen. Denk hierbij aan de persruimte, de dug-outs en de prijzenkast. Daarnaast mag men ook een kijkje nemen in de kleedkamer van de thuisclub.

Lees tip:  Train deze spieren voordat je gaat verhuizen

Fietstour langs de bezienswaardigheden van Barcelona

Barcelona is een mooie stad om te verkennen met de fiets. Zo is het mogelijk om verschillende tours te boeken. Zo’n fietstour duurt ongeveer 3 à 4 uur. Onder begeleiding van een gids brengt deze tour je langs de bekende boulevard (De Ramblas) en de bekende werken van Gaudi zoals de Sagrada Família, La Pedrera en Casa Batllo. Verder is het mogelijk om een tapas-arrangement bij te boeken. Daarbij worden dan verschillende tapas-barretjes in de route opgenomen waarin wordt genoten van een hapje en een drankje.

Reis vanaf het vliegveld met de Aerobus naar de stad

De beste manier om vanaf het vliegveld naar de stadscentrum te reizen is met de Aerobus. Deze bus vertrekt iedere 12 minuten vanaf elke terminal naar het centrum van Barcelona, de reis duurt ongeveer een half uur. Een enkele reis kost €5,30 en een retourkaartje €9,15. Een retourticket is een week geldig en dus ideaal om aan te schaffen. Dit kaartje is aan te schaffen bij het ticketautomaat naast de bushalte.  De Aerobus stopt op verschillende haltes in het centrum.

Ga net buiten het centrum wat eten of drinken

Door de vele toeristische trekpleisters is Barcelona ook een stad die grotendeels op toerisme teert. Dit is ook terug te zien in de horecaprijzen in het centrum en bij de vele bezienswaardigheden. Deze zijn namelijk vele malen hoger dan de reguliere prijzen. Daarom is het raadzaam om juist net iets buiten het centrum wat te gaan eten of drinken. De wijken Barceloneta en Gotico zijn hier zeer geschikt voor. Bijkomend voordeel is dat de grote toeristenmassa zo een beetje wordt ontlopen.

Lees tip:  Waarom een orthodontist

Houd rekening met de siësta

In Spanje wordt aan het begin van de middag een Siësta gehouden en Barcelona is geen uitzondering op die regel. Hierdoor zijn vele (kleinere) winkels op dat moment gesloten. Men gaat dan vaak een dutje doen of wat eten. Om deze reden is het bij de restaurants dan ook zeer druk tijdens de siësta.

Bezoek het strand

Barcelona is één van de weinige grote steden in Europa welke vrijwel direct aan zee gelegen is. Hierdoor is vanuit de stad het strand goed te bereiken. Na een drukke dag in de stad is dit een ideale locatie om even tot rust te komen. Ook hier bevinden zich verschillende leuke restaurants en barretjes.

Al met al heeft Barcelona naast de geweldige voetbalclub dus nog veel meer te bieden. Aan de hand van deze tips wordt een trip naar FC Barcelona een ervaring om nooit te vergeten.