Hoe krijg je een baan in de sport?

klimmer

Er is nog nooit een beter moment geweest om in de sport te werken. Met de uitbreiding van sportnetwerken, een grotere nadruk op fitness en de opkomst van data-analyse en technologie, is de sector booming met mogelijkheden. De vraag is, ben jij er klaar voor?

Als het jouw droom is om voor je favoriete sportteam of -organisatie te werken, maar je je afvraagt hoe je een baan in de sport kunt krijgen, dan hebben wij het voor je geregeld. We hebben stappen uitgestippeld om je te helpen je doelen te stellen en de baan te krijgen die je wilt.

4 essentiële tips om een sportjob te vinden – en te vinden

  1. Ken je doelen

Voordat je een carrière in de sport nastreeft, is het handig om de verschillende carrièremogelijkheden te onderzoeken. Ben je geïnteresseerd om coach te worden op een middelbare school of universiteit? Misschien ben je meer geïnteresseerd in sportmarketing, sportmanagement of public relations? Of misschien vind je het leuk om met cijfers te werken en gegevens te analyseren? Wat je passie of roeping ook is, de sportindustrie biedt een verscheidenheid aan banen, zodat je de perfecte baan kunt vinden.

Carrièredoelen voor een sportbaan

Als je net begint, denk dan na over wat je interesses zijn en welke banen niet alleen interessant lijken, maar ook de moeite waard zijn om na te streven op basis van je specifieke carrièredoelen. Denk ook aan het volgende:

Salaris – Hoeveel wil ik verdienen? en Wat is het gemiddelde salaris voor dat type functie?
Opleiding – Heb ik een diploma nodig, en zo ja, wat voor diploma?
Ervaring – Wat voor soort ervaring heb ik nodig om een baan te vinden waarin ik geïnteresseerd ben?
Reizen – Wil ik verhuizen of vaak reizen?
Als je de tijd neemt om je lijst van sportcarrièremogelijkheden in te korten, kun je de juiste doelen stellen. En je op het juiste pad naar succes zetten.

  1. Doe de juiste ervaring op
Lees tip:  Vind een hippe elektrische fiets

Voor veel van de beschikbare banen in de sport is een diploma of certificaat vereist, maar voor sommige ook niet. Als je een carrière in de sport wilt nastreven waarvoor je een ruime opleiding en ervaring nodig hebt, wees dan duidelijk over wat dat is en ontwikkel een pad om dat te bereiken.

Voor veel populaire sportberoepen is bijvoorbeeld een sportmanagementdiploma of -certificaat vereist. Dit is een groot pluspunt voor werkgevers die op zoek zijn naar de juiste kandidaten voor hun functie. Andere banen vereisen echter een bachelordiploma of zelfs een masterdiploma voor specifieke hoofdvakken om te kunnen solliciteren. Als je een baan zoekt waar je niet goed op voorbereid bent omdat je de verkeerde vakken hebt gevolgd, kan dat je de baan kosten die je wilt.

Overweeg ook om meer ervaring op te doen via sportstages en startersfuncties. Als je dit op je cv hebt staan, laat dat zien dat je gepassioneerd bent over je carrière en dat je hard zult werken om je doelen te bereiken – een pluspunt voor werkgevers.

  1. Netwerk. Netwerk. Netwerk.

Als je tegenwoordig een baan wilt, moet je netwerken. Het gaat allemaal om wie je kent. Als je serieus bent over het nastreven van een baan in de sport, moet je er op uit gaan en beginnen mensen te ontmoeten – zoals nu.

Netwerken om een baan in de sport te krijgen

Zorg ervoor dat je conferenties bijwoont, contact opneemt met je leraren en professoren, en zelfs je LinkedIn-profiel opbouwt en betrokken raakt. Word lid van groepen en meetups. Als je besluit om een sportstage te volgen, maak dan je aanwezigheid bekend. Stel vragen. Schud handen met belangrijke mensen. Als je dit doet, vergroot je je kansen om de juiste baan te krijgen omdat je met de juiste mensen hebt gesproken. Je kan ook een baan vinden op een platform hiervoor, bijvoorbeeld Renego.

Lees tip:  Waarom een orthodontist

De sleutel tot een goede start is het verkopen van je merk. Straal vertrouwen uit. Blijf op de hoogte van industrie nieuws. Wees die persoon die mensen zich herinneren. De rest zal op zijn plaats vallen.

  1. Begrijp de industrie

Van het spel houden is niet genoeg. Je moet het begrijpen. Ik bedoel, het echt begrijpen. De kameraadschap en het streven naar uitmuntendheid. Het teamwork en de passie voor het spel. In sommige werkvelden werk je samen met verschillende sportorganisaties en teams. In andere werkvelden werk je nauw samen met een specifieke sport. In beide scenario’s moet je weten waar je het over hebt.

Onderwijs jezelf voortdurend over de industrie. Bekijk de sportnetwerken en volg de juiste blogs, vooral als ze betrekking hebben op het gebied dat je nastreeft. Begrijp wat er verandert en wat trending is. Hoe meer je weet over de industrie, hoe succesvoller je zult zijn.

Begin met het nastreven van je droom

Als je een carrière in de sport wilt, maak dan gebruik van alle vacatures die er zijn. Begin met een plan – leg je doelen vast en doe onderzoek om er zeker van te zijn dat je op het juiste pad zit. Solliciteer naar stages en ga aan de slag op je eigen vakgebied. Schud mensen de hand en wees sociaal. En blijf op de hoogte van wat er gaande is in de sector. Op die manier zul je je sportdroombaan vinden – en vinden.

meyer broeken