Schaapjes tellen 2.0

Zodra jij het juiste bed hebt gevonden is het een hele uitdaging om je wakker te krijgen! Maar waaraan moet jouw slaapcomfort dan absoluut voldoen?

Dat is voor iedereen weer anders. Maar we kunnen wel een aantal basiszaken noemen die voor iedereen gelijk zijn. In grote lijnen houden die in: goed op jezelf letten.

Nogal wiedes, zou je denken. Maar lang niet iedereen doet dat! Zo is het helemaal geen zeldzaamheid meer om jezelf wakker te houden met mails, apps en games op je smartphone of spelcomputer. Om over de films en series op Netflix, Prime Video, Mubi, the Criterion Channel en andere premium streamingdiensten nog maar te zwijgen! Voordat we gaan slapen vinden we het tegenwoordig heel normaal om massa’s aan media te consumeren.

De verlichtingen van onze schermen houden onze breinen echter wakker. Dus moeten we echt eens meer wilskracht gaan tonen en dit soort verleidingen naast ons neerleggen. Berichten wachten wel tot morgenochtend. Bingen doen we in ‘t weekend. Althans, niet wanneer we er de volgende ochtend vroeg uit moeten en onze slaap dus heel goed kunnen gebruiken.

Vlak voor je slapen gaat letterlijk consumeren – dat wil zeggen eten en drinken – is ook sterk af te raden. Zolang dat namelijk nog niet de tijd heeft gekregen om te zakken, gaat het je alleen maar dwarszitten. Je maag gaat tekeer en dat leidt af of is zelfs pijnlijk. En in slaap vallen kun je dan wel vergeten.

Verder kunnen we je aanbevelen om geen genoegen te nemen met ieder matras en/of kussen. Je lichaam moet hier helemaal recht op kunnen liggen, anders zul je in de ochtend spier- en/of gewrichtspijn kunnen ervaren. Met eventueel verstrekkende gevolgen. Mentale inbalans, bijvoorbeeld.

Lees tip:  Een kleine thermosfles voor onderweg

Nu nog een bed uitzoeken.

Lonely at the top

Niet per definitie. Een hoogslaper kan een eenpersoonsbed maar modellen voor twee – of meer – zijn er ook. Wordt het toch nog gezellig! Bovendien heb je onder je bed een behoorlijk oppervlak over om wat dan ook mee te doen. Een opslag, zithoek, bureau met stoel, logeerbed, you name it.

Wat te kiezen?

Tja, neemt een tweepersoons te veel ruimte in beslag maar is een éénpersoons te krap? Dan is daar nog de gulden middenweg! Een twijfelaar biedt je extra veel oppervlak om heerlijk te slapen en woelen wat je wilt. En je houdt ook nog ruimte over ten opzichte van eentje die ideaal is voor koppels!

Gastvrijheid

Logees kunnen hun eigen matje en slaapzak meenemen. Maar in plaats daarvan zou je het ook praktisch kunnen oplossen: zitcomfort voor jou, slaapplek voor hen. Kortom, een slaapbank! Die klap je uit wanneer het bedtijd is en weer in wanneer je comfortabel wilt kunnen zitten. Iedereen blij!