Train deze spieren voordat je gaat verhuizen

verhuizen

Een ding dat je nooit hoort op een cocktailparty is, “Tjonge, ik hou van verhuizen! Ik kan niet wachten om die dozen in te pakken!” In feite, voor de meesten van ons, is het precies het tegenovergestelde. Verhuizen staat ongeveer op hetzelfde niveau als naar de tandarts gaan, en misschien zelfs een stapje lager dan in de file staan. Verhuisbedrijf Antwerpen maakt het proces relatief pijnloos, maar al jouw spullen in dozen proppen, naar een nieuwe locatie slepen en alles weer uit die dozen halen is zwaar – vooral voor het lichaam.

Als je klaar bent met het verhuizen dan doet alles nog een paar dagen pijn. Maar wat als al die pijn vermeden kon worden? Wat als je die delen van je lichaam weken van tevoren zou kunnen versterken, zodat bewegen een makkie zou worden? Laten we eens kijken welke spieren we gebruiken tijdens een beweging, en hoe we ze in een betere conditie kunnen krijgen.

Core Workout

Ja, iedereen wil een six-pack. Het betekent niet alleen dat je eruit ziet als een man in een Calvin Klein-reclame, maar ook dat je core sterk is en je kan helpen je gewicht in balans te houden en te stabiliseren, toch? Helaas is de rectus abdominius, of het schildpaddenschild, slechts een van de vele spieren die je core vormen. Je hebt onder andere ook nog je schuine buikspieren, de transversus abdominus en de erector spinae.

Al deze spieren werken samen om je in beweging en in balans te houden en je onderrug te beschermen bij het tillen van zware lasten. Er zijn veel goede oefeningen om aan je core te werken, zoals een onderarmplank, hout hakken en zijwaarts balanceren met één arm, maar je kunt het beste pilates- of yogales nemen. Beide kunnen zeer core-intensief zijn. Wat je ook doet, neem geen genoegen met crunches of sit-ups. Die doen maar een fractie van het werk.

Lees tip:  Tips om een feestje te vieren op je voetbalclub!

Quadriceps/hamstrings

Je benen zijn verreweg het sterkste deel van je lichaam. Het is ook het belangrijkste deel van je lichaam wat helpt om al de bewegingen in je lijf voort te zetten. Zonder hamstringkracht zou het moeilijk zijn om een voorwerp van de grond te tillen, en zonder de toevoeging van je quads zou het onmogelijk zijn om het ergens heen te verplaatsen. Het goede nieuws is dat er veel manieren zijn om je beenkracht te vergroten. Denk hierbij aan squats, lunges, step-ups, en gebogen knie dead lifts.

Dit zijn allemaal geweldige beenoefeningen – ze bootsen eigenlijk dingen na die we doen terwijl we bewegen. Ze kunnen allemaal effectief worden uitgevoerd met lichaamsgewicht, of je kan halters toevoegen om een grotere uitdaging te creëren. Traplopen of cardiotraining met sprongen, zoals plyometrie, zijn ook goede manieren om je benen te trainen.

Schouders

Bewegen kan je het gevoel geven dat het gewicht van de wereld op je schouders rust, letterlijk. Telkens als je iets boven je hoofd moet tillen, zijn je schouders bezig. Door jouw schouderspieren te versterken, wordt het tillen veiliger en gemakkelijker. Schouderspieren kunnen worden versterkt met overhead presses, lateral raises, posterior flies, en anterior raises. Als je niet van gewichtheffen houdt, zijn zwemmen en roeien ook goede manieren om schouderkracht op te bouwen.

Armen

Telkens als je iets trekt, gebruik je je biceps. Wanneer je duwt, gebruik je je triceps. Telkens als je beweegt, gebruik je beide tot ze gevoelloos zijn. Het is niet nodig om biceps te hebben van 2,5 cm om dozen op te tillen, maar enige functionele kracht is meer dan nuttig. Biceps kun je trainen met curls, maar ook met verschillende rugoefeningen, zoals pull ups en rows. Triceps kun je trainen met dips, extensions, en bijna alle borstoefeningen zoals pushups en presses.

Lees tip:  90 minuten lang juichen in je nieuwe Ajax shirt

Handen/pols

Hoewel ze veerkrachtig lijken, kunnen je handen en polsen het tijdens een beweging zwaar te verduren krijgen. Misschien is het te stevig vasthouden van een handvat om te voorkomen dat je valt, of gewoon de repetitieve beweging van het inpakken van breekbare spullen in noppenfolie. Hoe dan ook, het versterken van je grip en polsen kan het proces alleen maar soepeler laten verlopen. Leg een tennisbal of een racketbal bij je computer en wanneer je op internet surft, knijp er dan even in en draai je polsen. Dat maakt deze spieren in een mum van tijd klaar voor gebruik en, als bonus.

Het is een geweldige manier om het carpel tunnel syndroom te voorkomen

Als je gaat verhuizen, kan je verhuizers inschakelen maar je kan het ook zelf doen. begin je niet de avond ervoor met inpakken en dan moet je er ook niet voor gaan trainen. Geef je lichaam een paar weken de tijd om zich aan te passen aan de werklast, en om wat kracht op te doen. Wie weet, misschien maakt je nieuwe spierbewustzijn bewegen wel leuk. Misschien geen cocktailgesprek, maar toch leuk.