Is een bakfiets handig al je kinderen hebt?

fiets met kind

Je ziet ze steeds vaker voorbij komen, bakfietsen. Zowel normale als elektrische bakfietsen worden steeds populairder en als ouder kan je bijna niet meer zonder bij het schoolplein aankomen. Een bakfiets is namelijk extreem handig als je kinderen hebt. 

Waarom een bakfiets?

Waarom heb je een bakfiets nodig als ouders van een kind of meerdere kinderen? Als je in een stad of dorp woont is het hebben van een bakfiets de ultieme uitkomst. In de stad kan het namelijk best druk zijn. Wanneer je je kinderen naar school wilt brengen is het erg vervelend om dit met de auto te doen. Je staat constant in de file en het verkeer schiet maar niet op. Met een bakfiets ben je erg snel op je gewenste locatie en je kunt meerdere kinderen kwijt in de bak van je bakfiets. Vaak kan je in een bak wel vier tot vijf kinderen kwijt. Willen er vriendjes of vriendinnetjes van je kind mee om samen te spelen? Dan kan je deze kinderen ook gemakkelijk meenemen. Naast dat een bakfiets erg handig is het vervoeren van je kinderen heeft het nog meer voordelen. Lees het hieronder.

Meer dan alleen voor de kids

Een bakfiets is natuurlijk super handig om je kinderen mee te vervoeren. Maar naast het vervoeren van je kinderen heeft een bakfiets nog meer handige functies. Zo kan je met behulp van de bak erg makkelijk boodschappen doen. De bak heeft namelijk genoeg ruimte voor twee of drie zware boodschappentassen. Ook is een bakfiets erg handig voor het vervoeren van andere grote zware dingen zoals een kastje, stoel of andere meubels.

Lees tip:  Schaapjes tellen 2.0

Duurzaamheid met een bakfiets

Wil je bijdragen aan een schoner milieu? Dan is de keuze voor een bakfiets een stap in de goede richting. Wanneer je een bakfiets hebt zul je merken dat je veel vaker zult laten staan. Als het mooi weer is is fietsen erg lekker en ook vinden de kinderen het zitten in een bakfiets vaak erg leuk. Dan is de keuze snel gemaakt. Er zijn zelfs gezinnen die de tweede auto verkopen en vervangen door de bakfiets. Zou jij deze stap ook overwegen?

Vakantie vieren met de bakfiets

Op vakantie met de kinderen, lekker fietsen in Nederland?  Een bakfiets is voor een fietsvakantie Nederland niet zo handig. En zeker niet als je meer dan 10 kilometer per dag wilt gaan fietsen en de kinderen jonger zijn dan 5 jaar. Kinderen die jong zijn, willen zelf actief zijn en te lang in een bakfiets zitten tijdens de vakantie stimuleert het kind niet zelf actief te zijn.  Beter is het om een huisje te huren op een vakantiepark met fietsverhuur en zwembad. Kinderen vinden fietsen leuk maar zwemmen en in het water spelen meestal nog leuker.

Elektrisch of niet elektrisch?

Dan nog de keuze tussen een elektrische bakfiets of niet-elektrische bakfiets. Afhankelijk van je budget voor een bakfiets en persoonlijke overwegingen is het lastig om te kiezen tussen een elektrische en niet-elektrische bakfiets. Een elektrische bakfiets maakt het fietsen met meerdere kinderen een stukje makkelijker. Door de trapondersteuning wordt het fietsen lichter, wat veel energie kan schelen als er vier kinderen in de bak zitten. Over het algemeen is het fietsen met een bakfiets niet heel veel zwaarder dan fietsen met een normale fiets. Alleen een brug of berg op fietsen wordt zwaarder als je geen elektrische bakfiets hebt. Woon je in een omgeving met heuvels of veel bruggen? Dan kan een elektrisch bakfiets een uitkomst. Het enige nadeel van de elektrische variant is dat deze vaak een stuk duurder zijn. Heb je genoeg budget? Dan is een elektrische variant aan te raden.

Lees tip:  Tips voor teambuilding met het voetbalteam

Waar koop je een bakfiets?

Bakfietsen zijn te koop bij verschillende fietsenwinkels. Afhankelijk van de fietsenwinkel worden er verschillende bakfietsen aangeboden. De ene fietsenwinkel biedt slechts één merk aan en de ander zelfs vijf. Maar uit welke verschillende bakfiets merken moet ik dan kiezen? Bij Het Fietshuys uit Amstelveen en Abcoude helpen ze je graag verder met je keuze. Bij deze fietsenwinkel verkopen ze maar liefst 5 verschillende merken. Keuze genoeg dus!