Steeds meer aandacht voor e-sporters: hoe gaan we daar mee om?

Het kijken van een voetbalwedstrijd op de zondagmiddag. In veel huishoudens is het niet meer weg te denken uit het weekendbeeld. Maar de kans is groot dat je zoon of dochter met de oordopjes in op de bank zit en tuurt naar een mobiel scherm. De jongere generaties kijken ook voetbal, alleen zijn het niet de live wedstrijden die zij interessant vinden. Er komt steeds meer aandacht voor e-sporters, gamers die wedstrijden spelen. Zoals in FIFA bijvoorbeeld, of andere voetbalspellen. Er wordt voorspeld dat dit een nieuwe gaming industry wordt de aankomende jaren, maar hoe gaan we daar mee om en wat zijn de mogelijkheden?

Het grote publiek is al onderweg

Er zijn duizenden streamers, waarbij inmiddels een grote fanbase opgebouwd is. E-sporters zijn niet meer weg te denken uit de hedendaagse sportwereld. Toernooien, wedstrijden en uitdagingen spelen hierbij een grote rol. Het aantal kijkers stijgt letterlijk met de dag. Grote kans dat straks gekeken wordt naar een pro-sporter in FIFA onder de horeca overkappingen in plaats van Ajax tegen Groningen dus.  

Het is goed om deze wereld in de gaten te houden. Wanneer je zelf speelt, maar ook wanneer je kinderen naar deze streams kijken. Speel je zelf graag, dan is het van belang dat je weet welke spelers je in de gaten moet houden, zodat je altijd de beste content krijgt, met de beste tips en trucs. Wanneer je kinderen kijken, is het belangrijk dat je af en toe meekijkt. Het is en blijft namelijk een giftige community met veel mensen die er vooral op uit zijn om andere mensen een hak te zetten.

Lees tip:  Mannenstyle, een blog speciaal voor mannen!

Hoe groot gaat dit worden?

De kans is groot dat deze wereld net zo groot gaat worden als de huidige voetbalwereld. Gaming is namelijk een vaste waarde in het leven van de meeste mensen onder de 30 jaar oud. We spelen altijd en overal spelletjes en willen op de hoogte blijven. De e-sporters en streamers hebben daar een grote rol in. We zien op dit moment de eerste grote sponsoren al binnenkomen in de wereld. Wanneer deze lijn doorzet, is er niets meer dat de e-sports een halt toe kan roepen. Nu is het nog de ‘sport’ om dit in goede banen te leiden voor de minderjarige kijkers en dat kan nog een flinke uitdaging worden aangezien iedereen letterlijk alles online kan plaatsen.