Dik cashen als professioneel voetballer – en dan?

De lijst met best verdienende profvoetballers is indrukwekkend. Er worden miljoenen verdiend door de beste spelers ter wereld, ongeacht in welke competitie zij spelen. Maar nu dik cashen betekent niet dat deze lieden over een paar jaar nog steeds zo makkelijk geld binnen kunnen harken. De beste competities ter wereld vereisen immers veel van de fysieke gesteldheid, en eenmaal op leeftijd is dat niet meer te doen. Wat moet je als prof doen om ervoor te zorgen dat je straks ook nog een goed belegde boterham hebt? Want zelf kaviaar kweken wordt wel heel omslachtig. 90MinutenLang helpt je verder.


Spaarrekening? Beter van niet

Als Frenkie de Jong of Matthijs de Ligt, om het even op eigen bodem te houden, is het geen probleem om een spaarrekening te openen. Maar met de opbrengsten die zij hebben, de belastingen die daarover betaald moeten worden en de huidige spaarrente, is dat niet echt een spannend idee. Het beleggen in fondsen is een betere optie. Zeker wanneer je grote bedragen neer kunt leggen en daarmee het risico kunt spreiden. Voor de profvoetballer helemaal geschikt, omdat het beheer uit handen gegeven kan worden aan een bank of andere portefeuillebeheerder. Daghandel zit er immers niet in, we zien Blind nog niet met een mobiel op de bank zijn mutaties doorvoeren immers.


Investeren in vastgoed

Een andere manier om te investeren en rendement te behalen zonder zelf aan het werk te gaan, is investeren in vastgoed. Misschien niet het meest spannende idee, maar wel de manier om een breed portfolio op te zetten en leuke opbrengsten te hebben in de toekomst. Dankzij vastgoedbeheer hoeft de gemiddelde Huntelaar niet eens om te kijken naar het vastgoed wanneer hij op het veld staat. En mocht het over een paar jaar krap worden, dan kan altijd een van de panden verkocht worden voor snel geld.

Lees tip:  Waarom zijn de tanden van veel voetballers zo slecht?

Investeren in aandelen en obligaties

Voor de gemiddelde Jan Modaal is het investeren in obligaties niet echt mogelijk. Maar mocht een Messi, Neuer of Coutinho ons artikel vinden met Google Translate, dan is het toch leuk om dit even naar voren te halen. Geen geniaal rendement, maar wel veel zekerheid en dat brengt natuurlijk leuke voordelen met zich mee. Helemaal wanneer ze nu alvast een groot bedrag kunnen missen, en dit verspreid over een aantal maanden weer teruggestort willen krijgen. Misschien een leuke tip voor Cristiano Ronaldo, zodat hij niet nog meer auto’s koopt waar hij niet tegelijkertijd in kan rijden.