Drinken tijdens het sporten

Tijdens het sporten is het belangrijk dat je voldoende drinkt. Je verliest een hoop vocht door het zweten. Het is belangrijk dat je dit weer aanvult. Veel sporters staan voor de vraag hoe ze iets te drinken meenemen tijdens het sporten.

Drinken onderweg met een drinkgordel

Er zijn verschillende manieren om een sportdrank of water tijdens het sporten bij je te hebben. Bij traildelalesse.be vind je verschillende mogelijkheden om gemakkelijk iets te drinken voor onderweg mee te nemen.

Tijdens het hardlopen kun je een waterfles in je hand meenemen, maar het risico dat hij tijdens het rennen valt is aanwezig en dat wil je voorkomen. Je kunt beter kiezen voor een andere mogelijkheid.

Bij Traildelalesse.be vind je verschillende drinkrugzakken en drinkgordels. Voordat je er een aanschaft, is het verstandig dat je eerst goed bedenkt aan welke eisen het moet voldoen.

Hoeveelheid vocht

Bedenk voordat je iets aan gaat schaffen, hoeveel kilometer je gaat lopen of hoelang je gaat sporten. Bepaal hoeveel je normaal gesproken drinkt tijdens het sporten. Het is belangrijk dat de hoeveelheid aan vocht dat je meekan nemen ook daadwerkelijk past in je drinkgordel of drinkrugzak, anders loop je nog met een flesje in je handen.

Er zijn drinkgordels waar je meerdere flesjes of bidons aan kunt hangen. Je kunt op deze manier het gewicht verdelen en je kunt wat meer meenemen als bij een drinkgordel met maar 1 kleine bidon.

Ga je langere tochten maken dan is het verstandig om ook meer water mee te nemen. Met een drinkgordel zit je aan een beperkt aantal flesjes. Maak je gebruik van een drinkrugzak dan kun je zelfs tot bijna 4 liter mee nemen.

Lees tip:  Klankschaal: de helende kracht van geluid!

Wat is een drinkgordel

Een drinkgordel is een handige heuptas waarin je een bidon of flesje met sportdrank of water kunt hangen. Zo kun je op een gemakkelijke manier een bidon of waterfles mee nemen. Bij sommige drinkgordels wordt de bidon meegeleverd, bij andere drinkgordels moet je deze zelf aanschaffen.

Kijk goed naar de inhoud van de waterflessen of bidons. Zorg dat de hoeveelheid vocht wat je mee kunt nemen voldoende is voor de vraag onderweg. Er zijn drinkgordels waar je meerdere flessen in kunt hangen.

In de meeste drinkgordels zitten vakjes met ritsen waarin je ook je huissleutels, legitimatiebewijs en je smartphone in op kunt bergen. Zo heb je altijd je persoonlijke spullen bij je.

Een drinkrugzak

Natuurlijk kun je een gewone rugzak met wat flesjes water meenemen als je een stuk gaat hardlopen of als je een andere sport gaat beoefenen. Zet je de rugzak neer op een plaats dan is dat geen probleem. Je kunt tijdens de rust gemakkelijk een flesje pakken.

Op het moment dat je gaat hardlopen, is een gewone rugzak niet heel erg handig. Je moet stoppen op het moment dat je een slokje water wilt nemen.

Bij een drinkrugzak zit er aan de rugzak een slang verbonden. Je kunt op deze manier gemakkelijk wat drinken zonder dat je de tas neer hoeft te zetten. Bij Traildelalesse.be verkopen ze verschillende drinkzakken. Kijk van tevoren goed of de waterflessen meegeleverd worden of dat je deze zelf moet aanschaffen.