De symptomen van een te hoge bloeddruk

bloeddruk

Als je kijkt naar bloeddruk, is dit een enorm belangrijk onderdeel. Bloeddruk is namelijk de druk in de bloedvaten en deze is te hoog bij een bovendruk boven de 140/90 mmhg. Als je een te hoge bloeddruk hebt heb je meer kans op schade aan vaten en organen. Gevolgen hiervan kunnen zijn het krijgen van een beroerte of het krijgen van een hartinfarct. Als we kijken naar Nederland leven er in totaliteit ruim 670.000 mensen met een hart- en/of vaatziekte waarbij ongeveer drie miljoen mensen op dagelijkse basis medicijnen nemen om een te hoge bloeddruk tegen te gaan. Een te hoge bloeddruk wordt over het algemeen veroorzaakt door een bepaalde levensstijl in combinatie met een erfelijke aanleg. Maar wat zijn nu symptomen als je een te hoge bloeddruk hebt en wat kun je in deze situatie het beste doen? Om je hier een beter beeld van te geven zullen we hieronder kort stilstaan bij hoge bloeddruk symptomen zodat jij een te hoge bloeddruk kunt herkennen waardoor je zeker weet dat je tijdig aan de bel trekt. Het hebben van een te hoge bloeddruk hoeft niet kwaadaardig te zijn, maar het is natuurlijk beter om het te voorkomen.

De symptomen

Als je een te hoge bloeddruk hebt zul je over het algemeen niets merken en daarom is het goed om je bloeddruk op regelmatige periode te laten controleren door iemand of door jezelf. Over het algemeen krijg je vanaf je 40ste te maken met een verhoogd risico voor een te hoge bloeddruk. Maar welke symptomen zijn er nu precies bij een te hoge bloeddruk? Over het algemeen kun je hierbij denken aan hoofdpijn, vermoeidheid, misselijkheid en braken, kortademigheid, rusteloosheid en wazig zien.

Lees tip:  Voetbaltrainingspak is een geaccepteerd kledingstuk geworden

Komen bovenstaande symptomen je bekend voor en wil je weten of jij te maken hebt met een te hoge bloeddruk? Dan is het zeker aan te raden om vrijblijvend een afspraak te maken bij een specialist zodat de risicofactoren gecontroleerd kunnen worden. Bij een te hoge bloeddruk kunnen er meerdere oorzaken en risico’s zijn waardoor er altijd een risicoprofiel wordt opgesteld.

Voorkom een te hoge bloeddruk door

Als je een te hoge bloeddruk hebt is er een mogelijkheid om deze te doen verkleinen of te verminderen. Dit kun je namelijk doen om je levensstijl aan te passen en daarnaast is het ook nog mogelijk om medicatie te gebruiken waardoor de bloeddruk wordt verminderd. Echter, is het niet altijd nodig om de bloeddruk te doen verlagen middels medicatie. Zo kun je bijvoorbeeld ook stoppen met roken, meer bewegen, gezonder eten en zorgen voor minder stress. Al deze activiteiten kunnen er namelijk voor zorgen dat je bloeddruk op een natuurlijke basis worden verminderd en dat is natuurlijk wel zo prettig als je op zoek bent naar mogelijkheden om je bloeddruk te doen verlagen naast medicatie. Mocht jij naar aanleiding hiervan nog additionele vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag om ervoor te zorgen dat je zo optimaal mogelijk je bloeddruk kunt verlagen waardoor je complicaties kunt voorkomen.