De Gids: Wanneer en waarom baardolie gebruiken?

baard laten groeien

Wanneer en waarom baardolie gebruiken

Dus je hebt de geruchten gehoord. Over dat mannen die baardolie gebruiken er verzorgder uitzien. Het is zo dat baardolie je baard hydrateerd en ervoor zorgt dat het in positieve zin een andere uitstraling geeft. Is het zo dat baardolie een geheim ingredient bevat, waardoor je baard er beter uit gaat zien? Nee dat is niet zo. In dit artikel van 90minutenlang kijken we naar baardolie en waarom het zo ontzettend goed voor je baard is. Lees vooral verder om hier meer over te weten te komen!

Wat is baardolie?

Voordat we het hebben over wanneer of waarom je baardolie moet gebruiken, is het verstandig om eerst te weten wat baardolie is. Zoals de naam al zegt, is het olie voor je baard. Maar in tegenstelling tot andere oliën die je misschien kent en die wel of niet goed voor je zijn, is baardolie (als je een baard hebt) wel degelijk goed voor jou en je baard. Baardolie bestaat uit baardverzorgende draagoliën en heerlijk ruikende essentiële oliën en is het perfecte brouwsel om je baard in goede conditie te houden. Een bedrijf die goede producten verkoopt voor je baard is Baord. Laten we het nu eens hebben over wat ze doen – en waarom je ze zou moeten gebruiken.

Waarom baardolie gebruiken

Als je nog steeds aan het lezen bent, en je hebt je nog niet gehaast om je eigen fles baardolie te bestellen, dan betekent dat dat je nog niet overtuigd bent van de vele voordelen van baardolie. Als je alle feiten op een rijtje wil hebben.

Lees tip:  Voetbaltrainingspak is een geaccepteerd kledingstuk geworden

Baardolie vermindert jeuk. Door de huid onder je baard te hydrateren, die vaak uitgedroogd is doordat de baard er vocht aan onttrekt, voorkom je de irritatie waar je maar al te bekend mee bent.

Baardolie vermindert roos. Om dezelfde reden als hierboven droogt de droge huid onder de baard uit en gaat schilferen, waardoor de gevreesde roos in de baard (of ‘baardroos’ zoals sommigen zeggen) ontstaat. Ook hier geldt dat een baardolie dit onheil voorkomt en verhelpt.

Baardoliën maken je baard handelbaarder. Baardoliën werken niet alleen op de huid, maar uiteraard ook op de baard zelf. Een uitgedroogde baard zal pezig, droog en ruw zijn en voelen. Baardoliën voeden en hydrateren de baard zelf, waardoor de baard zich veel beter gedraagt – en veel gemakkelijker te stylen is.

Baardolie zorgt ervoor dat je baard er beter uitziet. Een ander gevolg van het bovenstaande is dat je baard er gewoon beter uitziet. Hij ziet er niet alleen glad en zacht uit (en voelt ook zo aan), maar doordat je hem kunt stylen, vertienvoudig je ook nog eens je klassefactor. En baarden zijn bedoeld om gezien te worden, dus je zou wel gek zijn als je er niet om geeft hoe hij eruitziet.

Baardolie laat je baard lekkerder ruiken

Tot slot zorgen de essentiële oliën in een baardolie ervoor dat je baard heerlijk ruikt. Vergeet aftershave of deodorant; als je je vrouw omhelst, is je baard het eerste wat ze ruikt. Maak die geur onweerstaanbaar, en ze zal je niet meer kunnen laten gaan.

Lees tip:  7 tips voor je voetbalreis naar FC Barcelona

Dat klinkt voor ons als een overtuigende reden om baardolie te gebruiken. Maar voordat je je haast om wat te kopen, kun je net zo goed weten wanneer je het moet gebruiken.

Wanneer gebruik je baardolie?

Over het algemeen zeggen we dat het een goed idee is om baardolie één keer per dag te gebruiken, hoewel dit nogal afhankelijk is van de lengte van je baard, het klimaat waarin je leeft, en natuurlijk de natuurlijke kenmerken van je baard zelf. Dus als je een bijzonder korte baard hebt, in een vochtige omgeving woont, of een baard hebt die van nature voor zichzelf zorgt (wat baarden over het algemeen niet doen), kun je ermee wegkomen om de baard om de paar dagen te gebruiken. In koude klimaten, bij lange baarden of bij baarden die van nature droog zijn of zich misdragen, kan het daarentegen nodig zijn de baard vaker te gebruiken. De beste manier om dat te weten te komen is het zelf uit te proberen.

Tijd om je eigen baard te verzorgen

Nu je weet waarom en wanneer je een baardolie moet gebruiken, is er geen reden meer om te aarzelen. Ga op zoek naar een goed, degelijk merk baardolie en probeer het uit. Je zult een verschil zien – zowel in je eigen baard, als in de reacties van anderen erop. Maak van het verwaarlozen van je baard een ding van het verleden – en voeg je bij de stijlvolle rangen van de stijlvolle heren die vandaag de dag baardolie gebruiken. Koop de jouwe nu hier.

Lees tip:  Waarom een vinyl vloer in de sporthal?