Wereldkampioenschap 2018 Rusland

Pavel L Photo and Video / Shutterstock.com

In Europa zijn de kwalificatiewedstrijden nu halverwege, in Azië moet men nog 3 wedstrijden spelen, in Afrika en Noord-Amerika nog 6 en in Zuid-Amerika nog 4. Met andere woorden: de kwalificatie voor het WK 2018 is bijna voorbij en dat betekent dat het WK voetbal 2018 steeds dichterbij komt. Over precies een jaar (14 juli) om 16.00 uur Nederlandse tijd wordt in het Luzhniki stadion het startschot gegeven voor het wereldkampioenschap. Tijdens het WK kun je alles volgen op www.wk2018.net.

Kwalificatie WK 2018

Zoals gezegd bevinden de kwalificaties voor het WK zich nu in de laatste fase. In Europa zijn we nu halverwege en lijkt het erop dat Nederland nog flink aan de bak moet om aanwezig te zijn in Rusland. Alle groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks, de 8 beste nummers 2 spelen onderling nog om de laatste 4 plaatsen.

In Azië bevinden ze zich nu in de laatste ronde, die bestaat uit 2 groepen van 8 teams. Van beide groepen gaan de nummers 1 en 2 naar Rusland. De nummers 3 van beide groepen spelen onderling om de laatste ticket. Iran, Zuid-Korea, Oezbekistan, Japan, Saoedi-Arabië en Australië gaan uitmaken wie er naar het WK 2018 gaan.

Over de andere 3 werelddelen kan eigenlijk nog niets worden gezegd. Alleen Brazilië is eigenlijk al zeker van deelname aan het WK. Met nog 4 wedstrijden te gaan heeft Brazilië 11 punten voorsprong op de nummer 5 Argentinië. De nummer 5 speelt een intercontinentale play-off wedstrijd tegen een land uit een ander werelddeel.

Lees tip:  WK VOETBALPOULE RUSLAND 2018

Speelsteden WK 2018

In totaal wordt het WK afgewerkt in 11 steden. Dit zijn Moskou, Sint-Petersburg, Kaliningrad, Sotsji, Rostov, Nizjni Novgorod, Jekaterinenburg, Saransk, Kazan, Wolgograd en Samara. In Moskou wordt zowel de eerste wedstrijd als de laatste, de finale, gespeeld. Krasnodar en Jaroslavl stelden zich ook kandidaat als speelstad, maar zij vielen uiteindelijk af.

Stadions WK 2018

Er zijn 12 stadions tijdens het WK waar de wedstrijden worden afgewerkt. In de grootste, het Luzhniki stadion in Rusland, wordt het openingsduel en de finale afgewerkt. Van de 12 stadions zijn er 8 nieuw gebouwd en 3 verbouwd. Alleen het stadion in Sotsji, dat dienst heeft gedaan als Olympisch stadion in 2012, blijft in zijn originele staat. Meer informatie over WK 2018 stadions vind je op WK2018.net