Hoe word ik online marketeer?

Misschien droom je er al jaren van een baan als online marketing consultant of online marketing interim. Echter om daadwerkelijk een online marketeer te worden is nog niet zo gemakkelijk. Er bestaat namelijk nog geen opleiding die je specifiek opleidt tot online marketeer. Om toch de wereld van online marketing te kunnen betreden zal je dus een ander pad moeten belopen. 

Opleiding

Ook om online marketeer te worden is het verstandig om een opleiding te behalen om je denkniveau aan te tonen. Een opleiding in de richting van communicatie, marketing, ICT of economie volstaat al om dit traject in te kunnen. Om toch tijdens je studie al te kunnen specialiseren in het online marketingvak is het verstandig om een stage bij een online marketingbureau te lopen en een online marketing minor te volgen.

Traineeships 

Doordat er geen specifieke opleiding is in het online marketing vakgebied zijn er veel online marketing traineeships bij online marketingbureaus te vinden. Veel online marketingbureaus zijn op zoek naar nieuw talent en willen daarbij helpen om pas afgestudeerden de fijne kneepjes van het vakgebied bij te brengen. Deze traineeships kunnen veel praktijkervaring opleveren van het vakgebied, waarna je direct aan de slag kan als online marketing interim of de online marketing consultancy. 

Zelfstudie

Doordat online marketing vooral online plaatsvindt is op die plek ook de meeste informatie te vinden. Veel online marketing consultants schrijven actuele blogberichten om hun kennis over te dragen. Daarnaast bieden partijen zoals Google en Bing online trainingen in het vakgebied, waarmee je zelfs uiteindelijk een certificaat kan behalen om aan te tonen dat je kennis op niveau is. Als laatst worden er ook veel Webinars georganiseerd om de laatste trends en ontwikkelingen in het vakgebied te delen. Hierdoor zijn er genoeg mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen als online marketeer. 

Lees tip:  Welke bidons je hier kunt laten bedrukken