EK-vrouwenvoetbal 2021

1

Vanaf eind augustus 2019 zijn de kwalificatiewedstrijden voor de plaatsing voor het EK van start gegaan. Het EK-vrouwenvoetbal wordt in 2021 gehouden in Engeland. In 1984 werd voor de eerste keer het EK-vrouwenvoetbal georganiseerd, om de vier jaar wordt het gehouden. Dus in 2021 wordt het voor de dertiende keer georganiseerd. Tijdens de kwalificatiewedstrijden zit Nederland in groep A, hun tegenstanders zijn: Slovenië, Turkije, Rusland, Kosovo en Estland. Vijf van de tien wedstrijden worden in verschillende stadions in Nederland gespeeld, waar je bij aanwezig kan zijn. De kwalificatiewedstrijden zijn ook live op tv te zien.

Kwalificatie

Tijdens de kwalificatie proberen 47 Europese landenteams zich te kwalificeren voor het EK-vrouwenvoetbal. In totaal kunnen maar 16 landen zich plaatsen voor het EK. Het thuisland is Engeland, daarom zijn zij automatisch geplaatst voor het EK, daarnaast kunnen nog 15 teams zich plaatsen. Er zijn in totaal negen poules. De winnaars van elke poule kwalificeert zich voor het EK, de beste drie nummers twee plaatsen zich ook. De andere nummers twee die spelen de playoffs. De beste drie hiervan plaatsen zich als laatste voor het EK, dan zijn alle plekken vergeven. De kwalificatiewedstrijden en de playoffs duren tot eind oktober 2020.

Geschiedenis Oranje Leeuwinnen

Vergeleken met de mannen hebben de vrouwen geen lange geschiedenis wat betreft het voetbal. Pas in 2009 kwalificeerde de Oranje Leeuwinnen zich voor het eerst op een EK. Dit was enorm positief voor het vrouwenvoetbal in Nederland. Het WK in 2011 liepen ze helaas mis, dat was een enorme teleurstelling. Het EK in 2013 was ook geen succes, ze kwamen niet verder dan de groepsfase, helaas. Op het WK 2015 kwamen de Oranje Leeuwinnen weer terug en hadden ze een goede prestatie geleverd, jammer genoeg verloren ze toen in de achtste finale van Japan.

Lees tip:  Waarom een kniebrace geen overbodige luxe is

Maar toen, in 2017 plaatste de Oranje Leeuwinnen zich voor het EK. En dat ging onwijs goed, ze waren sterk en wonnen wedstrijd na wedstrijd. Tijdens de meeslepende wedstrijd in de finale versloegen ze Denemarken met 4-2. Voor het eerst in de geschiedenis waren de Oranje Leeuwinnen Europees Kampioen!

Twee jaar later plaatste de Oranje Leeuwinnen zich voor de tweede keer voor het WK. Ze winnen de één na de andere wedstrijd en plaatsten zich in de finale. Helaas verliezen ze met 0-2 de finale van de Verenigde Staten. Een korte geschiedenis van de Oranje Leeuwinnen, maar met een stijgende lijn. Dit belooft wat voor de komende EK’s en WK’s.

Kansen voor de oranje Leeuwinnen

De Oranje Leeuwinnen zitten in poule A. De tegenstanders in de poule zijn Slovenië, Turkije, Rusland, Kosovo en Estland. Als je kijkt naar de klassering op de FIFA-ranglijst, dan heb je een indicatie hoe ze het kunnen gaan doen tijdens de kwalificatiewedstrijden:

 • Nederland staat op plek 7
 • Rusland staat op plek 25
 • Slovenië staat op plek 55
 • Turkije staat op plek 59
 • Estland staat op plek 98
 • Slovenië staat op plek 123

Als je hierna kijkt dan moet theoretisch gezien de kans groot zijn dat de Oranje Leeuwinnen de poule fase wint. Dit is goed om te weten wanneer je wilt inzetten op de Oranje Leeuwinnen. Tegenwoordig kan je niet alleen meer inzetten op het mannenvoetbal, maar nu ook op het vrouwenvoetbal. Een leuke bijkomstigheid om tijdens de wedstrijden een mooi bedrag te winnen. Zodra je gaat gokken op de Oranje Leeuwinnen zorg dan wel dat je dat bij casino’s met een vergunning doet, zodat je zeker weet dat je veilig en eerlijk kan spelen.

Lees tip:  4 tips voor het vinden van geschikte paardenkleding

Speelschema

De Oranje Leeuwinnen spelen in de groepsfase 10 wedstrijden. Hieronder vind je het speelschema:

 • 30 augustus 2019: Estland – Nederland
 • 3 september 2019: Nederland – Turkije
 • 4 oktober 2019: Slovenië – Nederland
 • 8 oktober 2019: Nederland – Rusland
 • 8 november 2019: Turkije – Nederland
 • 12 november: Nederland – Slovenië
 • 10 april 2020: Kosovo – Nederland
 • 14 april 2020: Nederland – Estland
 • 18 september 2020: Rusland – Nederland
 • 22 september 2020: Nederland – Kosovo

Dit zijn alleen de groepsfases, als ze de playoffs moeten spelen dan zijn er tot eind oktober nog wedstrijden. De tijden en datums daarvan worden tegen die tijd bekent gemaakt. Tussen de kwalificatiewedstrijden door, doen de Oranje Leeuwinnen mee aan het oefentoernooi ‘Tournoi de France’. Ook spelen ze in juni nog 2 oefenwedstrijden, dit doen ze om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de kwalificatiewedstrijden. Het enige wat wij kunnen doen is de Oranje Leeuwinnen aanmoedigen, en hopen dat ze het net zo goed doen op het EK als in 2017.
1 gedachte over “EK-vrouwenvoetbal 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.