4 tips voor het vinden van geschikte paardenkleding

0

Denk bij het uitkiezen van geschikte paardenkleding niet alleen aan de kleding, die je zelf draagt bij het rijden op je paard. Ook voor je paard zelf dien je verschillende hulpmiddelen aan te schaffen. In dit artikel vertellen we je meer over het vinden van geschikte paardenkleding voor jezelf en voor je paard.

Tip 1: kies het juiste formaat paardendeken 

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar een paardendeken. Een paardendeken biedt zowel in de zomer, als in de winter bescherming aan je paard. Het is belangrijk, dat het deken goed aansluit op het formaat van je paard. Wanneer dit niet het geval is, zou de paardendeken voor irritaties kunnen zorgen. 

Tip 2: schaf een masker aan voor je paard 

Ook een speciaal paardenmasker kan goed van pas komen. Met name in de zomer! In de zomer trekken paarden vaak veel vliegen aan. Deze kunnen niet alleen ziektes verspreiden, maar zijn daarbij bijzonder irritant voor je paard. Met een paardenmasker voorkom je dat het dier hier hinder van ondervindt. 

Tip 3: geschikte ruiterlaarzen voor jezelf

Nu je geschikte kleding voor je paard zelf hebt, kun je je eigen kleding uitzoeken. Schaf bijvoorbeeld altijd passende ruiterlaarzen aan. Wanneer de laarzen niet het juiste formaat zouden hebben, zouden je van je voet kunnen glijden tijdens het rijden. Ook zouden ze voor nare blaren op je voeten kunnen zorgen. Iets wat je wenst te voorkomen! 

Lees tip:  Waarom een kniebrace geen overbodige luxe is

Tip 4: een cap voor tijdens het rijden 

Tot slot is ook een cap erg belangrijk! Een cap biedt je bescherming tijdens een valpartij. Zeker in het begin zal een valpartij regelmatig voorkomen. Mogelijk schrikt je paard ergens van, waarbij je het dier niet meer onder controle krijgt. Als gevolg hiervan zou je van het paard kunnen vallen. 





Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.