Tips voor het onderhoud van sporttassen.

We weten dat tassen voor mannen functioneel en praktisch te onderhouden moeten zijn en daarom is het essentieel om te weten waar je op moet letten. Als je wilt weten hoe je je tas het best kan onderhouden, lees dan dit artikel goed door.

Sporttassen kunnen gemaakt zijn van vele verschillende materialen. De meeste gebruikte zijn canvas en leer. Het onderhoud voor beide materialen verschilt veel. Lees hieronder hoe jij je tas kan onderhouden.

Sporttassen van Canvas

Canvas is textiel, vaak gemaakt van linnen garen. Katoen wordt ook in veel herentassen gebruikt. Vlas is enorm sterk en onze canvas heren tassen zijn daarom erg duurzaam.

Hieronder enkele tips voor het schoonmaken en onderhouden van je tas :

  • Behandeling met was is noodzakelijk om een canvas tas waterdicht te maken.
  • Laat oude huismiddeltjes zoals aardappelmeel en dergelijke achterwege, dat kan vlekken. Bij het schoonmaken van je nieuwe tas gebruik je het best enkel heet water.
  • Als je vlekken hebt die niet met heet water alleen te verwijderen zijn, gebruik dan een mild reinigingsmiddel, vermengd met water en schrob over de vlek met een tandenborstel. Denk eraan dat je geen bleekmiddel gebruikt.
  • Vermijd het wassen van je herentas in een wasmachine. Zelfs als het canvas het wel hebben kan, slijten andere delen van de tas te veel.
Lees tip:  90 minuten lang juichen in je nieuwe Ajax shirt

Leren Sporttassen

Het onderhouden van een leren herentas is makkelijk, ook al is het wel wat werk als je wilt dat je nieuwe leren tas je hele leven meegaat. Er zijn verschillen in hoe veel leren tassen zijn behandeld tijdens de productie en dat heeft consequenties voor het onderhoud van het leer.

Leer dat erg behandeld is

Het leer is vaak gladder en heeft een redelijk uniforme uitstraling. Dit leer heeft weinig onderhoud nodig.

Onbehandeld leer

Minder behandeld leer is ruwer en heeft een dof oppervlak met natuurlijke defecten. Leren tassen die niet zo veel behandeld zijn gedurende de productie hebben meer voordeel bij bijvoorbeeld ledervet of lederolie.

Enig advies voor het onderhoud van een leren sporttas:

  • Impregneerspray is een goed idee voor dat je de lederen tas in gebruik neemt.
  • Vergeet oude volkswijsheden als aardappelmeel en andere creatieve oplossingen om schoon te maken. Je krijgt er alleen maar vlekken door en verkleuring van het leer.
  • Gebruik geen schoonmaakmiddel of chemicaliën
  • Een leren herentas is niet geschikt voor teveel zonlicht en ook extreme hitte, zoals van een radiator of ovens is geen goed idee.
  • Vooral leer met een ruw oppervlak heeft een geweldige tijd met leervet. Gebruik alleen natuurlijke schoonmaakmiddelen, zoals bijvoorbeeld bijenwas. We adviseren leervet van Gold Quality leervet.
  • Sterk uitgedroogd leer kan opknappen met lederolie. En daarna eventueel nog wat leervet.

Trendhim heeft vele tassen en accessoires in het assortiment, om jou de beste ervaring te bieden.


Lees tip:  Allerlei herenkleding kopen binnen 90 minuten!