Sportkleding opbergen

Sportkleding kan je natuurlijk in je kast hangen maar er zijn nog meer manieren om sportkleding overzichtelijk op te bergen. Wanneer je een zolderkamer of ruimte hebt waar je niets mee doet kan je deze omtoveren tot een super handige opbergruimte voor je sportkleding. Hiervoor zijn een aantal mogelijkheden; Met losse kledingrekken of met een opbergsysteem met rails. De eerste categorie is de meest eenvoudige; losse kledingrekken (eventueel dubbele hoogte). Wanneer je voor een versie kiest met wielen is alles ook nog eens te verrijden. Super handig wanneer je ruimte enigszins beperkt is. Door verschillende rekken voor elkaar te zetten benut je de ruimte optimaal.

Wandrails

Wanneer je wat meer ruimte te besteden hebt zijn rails tegen de muur ideaal. Het voordeel hiervan is dat er zowel legplanken als confectiebeugels in kunnen. Zo kan je alles naar eigen wens indelen, zowel liggend als hangend. Ook zijn er veel accessoires te krijgen voor het opbergen van sportkleding. Ook zijn er laden toe te voegen waarin bv sokken in kunnen worden opgeborgen. Een ander voordeel t.o.v. het opbergen in een kast is dat de sportkleding nu ook kan ademen. Vooral bij schoenen is dat een belangrijk aspect.

Lees tip:  5 redenen waarom een trainingspak onmisbaar is in je kledingkast!

Mocht je je sportkleding voor langere tijd niet gebruiken dan is het ook raadzaam deze goed te beschermen. Zeker bij een winterstop is het van belang dat je de kleding opbergt in een goede kledinghoes die beschermt tegen vocht, vuil en insecten. Deze kledinghoezen zijn er in vele soorten en maten. De meeste zijn vervaardigd uit kunststof en de duurdere modellen uit een geweven stof. Met een collectie hoes kan je meerdere kledingstukken opbergen in een zak. Handig als je van meerdere personen in huis de kleding moet opbergen. De kleding kan dan vervolgens met hoes en al aan het rek worden opgehangen.