Wat kun je allemaal doen tijdens een actieve kampeervakantie?

Inspiratie nodig voor leuke activiteiten als je op vakantie bent? De mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos. Zeker als je gaat kamperen, ben je heel flexibel in de keuze van je bestemming. Kies dus voor een camping waar je niet alleen in de omgeving genoeg te doen hebt. Kijk ook of er voldoende activiteiten op het kampeerterrein zelf aangeboden worden.

Kies een camping die bij je past

Kamperen doe je natuurlijk met het hele gezin. En of dat nu met de kinderen is of dat je je huisdier meeneemt, je wilt dat het vooral een ontspannen verblijf wordt waar iedereen zich kan ontspannen en vermaken. Kies daarom een camping met een eigen zwembad of een zwemvijver. Voor de jonge kinderen is een speeltuin altijd leuk en voor de oudere kinderen, of voor jezelf, is de aanwezigheid van een voetbalveld, een volleybalveld of een tennisbaan ook mooi meegenomen. Wil je inderdaad je hond meenemen, let er dan op dat je op de camping met hond ook echt terecht kunt. Niet alle campings staan het namelijk toe dat huisdieren meegenomen worden.

Ontdek de omgeving tijdens je kampeervakantie

Het vakantieleven speelt zich natuurlijk niet alleen maar op de camping af. Ga daarom op pad en bekijk de bezienswaardigheden in de omgeving. Dat doe je op de fiets of tijdens lange wandelingen. Zeker als je in een natuurrijke omgeving bent is er niets zo fijn dan de hond aan te lijnen en een rugzak vol met eten en drinken mee te nemen en te gaan wandelen. Onderweg neem je regelmatig pauze om even koffie te drinken of een broodje te eten. Bepaal aan de hand van een kaart van de omgeving welke route je wilt lopen en wat je heel graag wilt zien onderweg. Plan een wandeling langs pittoreske dorpjes of laat je voeren langs de bospaden. Na een inspannende dag kom je terug op de camping waar je ter afsluiting een verfrissende duik in het zwembad kunt nemen. Zo combineer je op een leuke manier verschillende activiteiten tijdens je kampeervakantie. Camping Ommen is een een leuke camping vlakbij Ommen, waar je met hond een leuke en actieve vakantie kan beleven.

Lees tip:  4 tips voor het vinden van geschikte paardenkleding

Liever een vakantiehuis met hond?

Kamperen met de hond is zonder meer avontuurlijk te noemen. Maar er zitten ook wat nadelen aan kamperen en dat is zeker van toepassing als het veel regent en / of erg koud is. In dat geval kan het verstandiger zijn een vakantiehuis met hond te huren.  Zeker niet zo goedkoop als een kampeervakantie maar luxe en een warm bed zijn ook wat waard.