Het juiste trainingspak kopen: 3 tips

Als echte voetballer weet je dat het dragen van het juiste trainingspak ontzettend belangrijk is. Deze houdt je namelijk warm op momenten dat je niet hoeft te spelen. Tegenwoordig heb je de keuze uit tientallen verschillende trainingspakken. Er is voor ieder wat wils, maar hoe kies je nu het juiste trainingspak? Niet alleen zul je moeten letten op het materiaal en de pasvorm, ook het uiterlijk is belangrijk.

Materiaal: dik of dun

Bij het aanschaffen van een trainingspak zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Het materiaal van het trainingspak bepaalt voor een groot deel de warmte van het pak. Je hebt de keuze uit katoen, polyester en andere gemengde stoffen. Zoek van tevoren de eigenschappen van de materialen op, zodat je een goede keuze kunt maken. Het hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeur, maar we raden je aan om altijd rekening te houden met de zweetafvoer van het pak. Dit is namelijk een belangrijke factor tijdens het sporten. 

De juiste pasvorm

Naast het materiaal  is de pasvorm een belangrijke factor. Je wilt natuurlijk dat het trainingspak goed zit en je er comfortabel in kunt bewegen. Een trainingspak kun je voor verschillende dingen gebruiken, zowel voor trainen als relaxen. Als je het voetbaltrainingspak vooral gebruikt om in te trainen, is het belangrijk dat je voldoende bewegingsruimte hebt. Dit zorgt ervoor dat je comfortabel kunt voetballen en niks in de weg staat. Kies niet voor een te los trainingspak. Dit kan namelijk storend zijn en wrijving veroorzaken. 

Lees tip:  Klankschaal: de helende kracht van geluid!

Adidas, Nike of geen merk

Nu je weet waar je op moet letten bij het aanschaffen van een trainingspak, kun je naar het uiterlijk gaan kijken. Er zijn pakken verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Houd er rekening mee dat duurdere exemplaren niet altijd beter zijn dan goedkopere pakken. Je kunt een voetbal trainingspak kopen van een bekend sportmerk als Adidas of Nike. Deze zijn gespecialiseerd in trainingspakken en hebben voldoende aandacht besteed aan het materiaal, pasvorm en draagcomfort. Natuurlijk kun je ook voor een merkloos pak kiezen. Deze kunnen net zo goed zijn als pakken van bekende merken, maar we raden je aan om voldoende reviews te lezen en goed op te letten bij de aankoop.