Fijn kunnen sporten zonder incontinentieproblemen

Veel mensen zullen al wel eens van de term incontinentie gehoord hebben. Echter is het voor het grootste gedeelte van deze mensen nog niet helemaal duidelijk waar deze term voor staat. Dit is niets om je voor te schamen, het is dan ook een ingewikkelde term. Incontinentie is een aandoening waardoor je je urine niet meer goed op kunt houden. Veel mensen denken dat dit vooral bij oudere mannen voorkomt, dit is helaas niet zo. Er zijn tegenwoordig ook steeds meer jongeren die last hebben van incontinentie. Dit kan verschillende oorzaken hebben.

Waardoor ontstaat incontinentie?

Incontinentie kan op verschillende manieren ontstaan. Onder jongeren ontstaat het vooral doordat zijn (te) zwaar tillen. Door het zware tillen kunnen zij last krijgen van deze kwaal. Wil je meer weten over de verschillende oorzaken van incontinentie? Lees op Depend.nl de oorzaken van incontinentie. 

Wat kan ik doen tegen incontinentieproblemen tijdens het sporten?

Tijdens het sporten is er van alles mogelijk. Het is voor zowel, man als vrouw, mogelijk om gebruik te maken van een inlegkruisje. Door dit inlegkruisje ben je beschermd tegen het lekken. Echter vinden sommige mannen het dragen van een inlegkruisje erg onprettig. Dit is logisch, zeker tijdens het omkleden voor- of na het sporten. Om toch prettig om te kunnen kleden en prettig te kunnen sporten, is het sinds kort ook mogelijk om een pants te dragen. Een pants is een soort luier met het uiterlijk van een normale onderbroek. Hierdoor valt het bijna niet op als je zo’n pants draagt. Naast het dragen van verschillende inlegkruisjes, kun je er ook voor kiezen om speciale oefeningen te doen. Je kunt deze oefeningen doen bij een fysio. Daarnaast is het ook mogelijk om deze oefening zelf uit te voeren. Een van deze oefeningen is het uitstellen van het plassen.

Lees tip:  Tips om een feestje te vieren op je voetbalclub!