De voordelen van een pannakooi

1
3 kleine jongetjes aan het voetballen

Wie heeft er geen partijtje voetbal gespeeld in een pannakooi? Bijna iedere voetballer toch wel? Was het niet in een pannakooi bij je in de buurt, dan was het vast wel eens in een pannakooi op de camping of bij een recreatieplek. De kooien zijn nog steeds erg populair en worden vandaag de dag nog veel geplaatst bij scholen, op speelplekken en ook zie je zie bij veel vakantieparken terug komen.

Maar waarom eigenlijk?

Voetbal is en blijft ongekend populair

Voetbal is nu eenmaal de populairste sport ter wereld. En daarom willen veel mensen in hun vrije tijd kunnen voetballen. Een pannakooi is dan de perfecte oplossing. Zeker als er geen groot grasveld beschikbaar is waar doelen geplaatst kunnen worden. 

De praktische voordelen van een pannakooi

Hiervoor hadden we het al over 1 praktisch voordeel van een pannakooi: het is de ideale oplossing voor als er geen groot grasveld beschikbaar is. Daarnaast biedt de pannakooi de mogelijkheid om een omheining te plaatsen. Je creëert als het ware een kooi. Vandaar dat een pannakooi ook wel eens een sportkooi wordt genoemd. Daarmee is een pannakooi ook multifunctionele te maken voor andere sporten. In de sportkooi kun je namelijk ook baskets plaatsen om te basketballen of aan de zijkanten palen plaatsen zodat je een volleybalnet op kunt hangen en kunt gaan volleyballen.

De voordelen voor voetballers

Wat we zeker niet mogen vergeten, is dat de pannakooi erg populair is onder voetballer omdat het ook hen praktische voordelen biedt. Het is algemeen bekend dat de techniek van voetballers vooruit gaat, als ze voetballen in een pannakooi. Daarnaast gaat de handelingssnelheid ook omhoog, wat op het voetbalveld natuurlijk erg handig is. Ook kunnen er allerlei trucjes geleerd worden in een pannakooi waardoor je als voetballer dus meer skills krijgt!

Lees tip:  Eilandhoppen op de Seychellen


1 gedachte over “De voordelen van een pannakooi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.