Combineer hobby met sport: beginnen met beleggen in voetbal

Wanneer beleggen je hobby is en je ook nog eens van voetbal houdt, is het misschien een leuk idee om te beginnen met het beleggen in voetbal. Als je een echte voetbalfan bent zul je bepaalde zaken van clubs mogelijk goed in kunnen beelden. Dit zorgt ervoor dat je een goed idee krijgt van waar je in belegd en dat kan je belegging erg bevorderen. In dit artikel lees je een aantal handige aspecten als het gaat om beleggen in voetbal.

Beleggen in voetbal

Om te beginnen kun je er voor kiezen om een belegging te doen in voetbal, maar je kunt ook veel verschillende soorten beleggingen doen. Je kunt allereerst aandelen van een club kopen. Een voorbeeld van een club waarvan er aandelen op de markt zijn is Ajax. Hier zul je mogelijk in kunnen beleggen. Verder kun je  Beleggen in voetbal voor beginners zal erg lastig zijn, maar als je al enige ervaring hebt met beleggen en veel verstand hebt van voetbal dan scheelt dit al een hoop werk. Het is namelijk belangrijk dat je weer waar je in investeert. Echter, helaas kan het voetbal ontzettend veel veranderen. Zo kunnen sterspelers geblesseerd raken of kunnen sponsoren zich terug trekken. In de meeste gevallen is dit vooraf niet te voorspellen. 

Handige weetjes

Bij het beleggen in aandelen van voetbalclubs zul je een bepaald percentage winst maken als de club wint. Enige tijd geleden lag dit percentage op 1,1%. Indien de voetbalclub verliest zal het zorgen voor een verliespercentage van -0,6%. Indien je geld belegd in een club die het goed doet, zal dit betekenen dat er een hoop geld te verdienen valt. Toch is het zo dat een voetbal altijd rond zal zijn. Dit maakt het wel altijd onzeker om te beleggen in voetbal.

Lees tip:  De Gids: Wanneer en waarom baardolie gebruiken?