Aandelen kopen in een voetbal club: hoe werkt dat?

Sinds een aantal jaar is het mogelijk om in allerlei verschillende bedrijven te investeren, dus ook in voetbalclubs. Voor deze mensen is het misschien leuk om te starten met het beleggen in voetbalclubs. Dit kan een de wedstrijden leuker maken om te kijken en daarnaast kan dit ook een hoop geld opleveren. Tot slot vinden veel mensen het leuk om mede-eigenaar te zijn van hun favoriete club, dit is echte clubliefde.

Handige weetjes

Voetbal aandelen kopen is vrijwel altijd lastig voor beginners, maar als je al bekend bent met het term aandelen zal dit al schelen. Ook als je veel verstand hebt van voetbal zal het beleggen in een voetbalclub een stuk makkelijker gaan. Indien je over een bepaalde tijd veel winst wilt maken kun je lange termijn beleggen in clubs die het goed doen. Het is in 2019 namelijk wetenschappelijk bewezen dat je gemiddeld 1,1% winst zal maken als de club een overwinning boekt. Indien de desbetreffende club een wedstrijd verliest zal het zorgen voor een verlies met een percentage van gemiddeld 0,6. Als jij voor een lange tijd belegd in een club die goed presteert zal dit dus een hoop geld op kunnen leveren.  Een voorbeeld van een club die het in 2019 erg goed deed is Ajax. Indien je net daarvoor aandelen van Ajax had gedaan zul je goede zaken hebben gedaan.

Beleggen in voetbalclubs

Geld beleggen in een voetbalclubs is ongeveer hetzelfde als het aandelen kopen van andere bedrijven. Een voetbalclub is het bedrijf en jij investeert hier geld in. Als de voetbalclub  goed presteert en winst maakt, stijgt de waarde van de club. Hierdoor zullen jouw aandelen ook stijgen. Kortom, er valt veel geld te verdienen in de voetbalwereld, maar beleggen kan altijd voor zowel winst als verlies zorgen.

Lees tip:  Train deze spieren voordat je gaat verhuizen