Drie voordelen van een begrafenisverzekering

Begrafenisverzekering

Drie voordelen van een begrafenisverzekering 1

Naast een gezonde levensstijl, wil je natuurlijk ook je zaakjes goed op orde hebben. Het afsluiten van een begrafenisverzekering valt daar ook onder. Ook al is het niet verplicht om een uitvaartverzekering af te sluiten, toch is het vaak verstandig om dit wel te doen. Bovendien heeft het een aantal voordelen.

  1. Geen zorgen

Als je een begrafenisverzekering hebt dan betaal je hier elke maand een premie voor. Meestal is dit een bedrag tussen de 5 en 10 euro. Door je premie elke maand te betalen, heb jij de zekerheid dat er geld voor je begrafenis beschikbaar is. Je hoeft je hier dus geen zorgen meer over te maken.

  1. Geen financiële zorgen voor je nabestaanden

Een van de grootste voordelen van een begrafenisverzekering is dat je je nabestaanden niet belast met financiële zorgen. Ze hoeven de uitvaart niet te betalen, want deze wordt door de uitvaartverzekeraar vergoed. Wel zo’n fijne gedachte.

  1. Geen belasting betalen

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om geld te sparen voor je begrafenis. Zo kun je elke maand een bedrag storten op je spaarrekening, zodat er genoeg spaargeld is als je oud bent. Het kan echter dat je voortijdig overlijdt en je niet genoeg geld hebt gespaard. Je naasten moeten dan een deel van de begrafeniskosten betalen. Dat wil je natuurlijk niet. Bovendien moet je over spaargeld vaak belasting betalen. Iets dat bij een uitvaartverzekering niet het geval is. Als je een begrafenisverzekering hebt, hoef je hier geen belasting over te betalen.

Begrafenisverzekering afsluiten?

Ben je overtuigd en wil je een begrafenisverzekering afsluiten? Dan is het verstandig dat je de verschillende uitvaartverzekeringen eerst met elkaar vergelijkt. Klik hier om direct te vergelijken Je kunt al een goede begrafenisverzekering afsluiten voor vijf euro per maand. Een klein bedrag waarmee jij jezelf en je naasten veel zekerheid geeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: